ЕС подписа договор с Johnson & Johnson за закупуване на 400

...
ЕС подписа договор с Johnson & Johnson за закупуване на 400
Коментари Харесай

ЕС подписа договор с Johnson & Johnson за 400 млн. ваксини срещу COVID-19 |

Европейски Съюз подписа контракт с Johnson & Johnson за закупуване на 400 млн. дози от бъдеща ваксина против COVID-19. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-рано през днешния ден в Туитър. 

" Тъй като коронавирусът се разраства бързо в Европа, ние осигуряваме дози от бъдещата ваксина, с цел да защитим жителите ни. Днес, ние подписахме контракт с J & J. Той дава опция на страните от Европейски Съюз да закупят до 400 милиона дози. Това е третият ни контракт с фармацевтична компания. Ще последват и други ", написа фон дер Лайен в поста си. 

Съгласно изискванията на договорката блокът ще може да поръча до 400 милиона дози от евентуалната ваксина, откакто тя бъде позволена от регулаторния орган по медикаментите в Европейски Съюз.

Съюзът е сключил и контракт за 400 милиона дози от имунизацията, създадена от AstraZeneca, както и за още 300 млн. дози от тази на Санофи.

Европейска комисия е преговаряла и с производителите на ваксини против коронавирус Moderna, CureVac и Pfizer и BioNTech. Постигането на съглашение с компаниите ще обезпечи близо 2 милиарда дози.

Ваксината J&J, създадена от дъщерното й сдружение Janssen, се основава на векторна технология, употребена и от AstraZeneca. Ваксината на Санофи е основана на протеини и разчита на естественото основаване на антигени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР